Депутати и представители на местната власт дадоха официален старт на проекта за ремонт на студентското общежитие на Филиала

Председателят на парламентарната комисия по образование Красимир Вълчев, пловдивските депутати Десислава Трифонова и Радомир Чолаков, кметът на Пловдив Костадин Димитров и представители на местната власт дадоха старт на проекта за ремонт на студентското общежитие на Пловдивския филиал на Технически университет - София. Те бяха приветствани от директора на Филиала на висшето училище доц. Никола Шакев, както и от председателите на Студентски съвет Гергана Иванова и на домовия съвет Иван Палешников. Младежите благодариха на народните представители за подкрепата и помощта при кандидатстването по проекта и връчиха на Красимир Вълчев и Десислава Трифонова удостоверения за приемането им като асоциирани членове на Студентски съвет на ТУ - София, Филиал Пловдив.  

От своя страна, председателят на образователната парламентарна комисия Красимир Вълчев също благодари на студентите и на ръководството на Филиала за упоритата и навременна работа по подготовката и кандидатстването по проекта. „Това общежитие е много важно, както и целия Филиал на Технически университет. Пловдив е района с най-голям технически и индустриален потенциал, затова този проект трябваше да получи финансиране, потребностите на бизнеса и индустрията в региона го изискват“ – каза още Красимир Вълчев. На събитието присъстваха още заместник областния управител инж. Атанас Ташков, заместник-кмета по „Образование, бизнес развитие и европейски политики“ Владимир Темелков, кметовете на районите „Централен“ и „Тракия“ - Георги Стаменов и Георги Гатев, както и много студенти.  

Пловдивският филиал на Технически университет - София спечели проект по програмата на Министерство на образованието и науката за „Саниране, ремонт и обзавеждане на студентски общежития“. Висшето учебно заведение ще получи близо 10 милиона лева за обновяване на 15 етажната сграда на бул. “Санкт Петербург“ в Пловдив. Общежитието, някога собственост на Академията за обществени науки и социално управление /АОНСУ/ е построено през 1983 година и от тогава в сградата са извършвани само козметични ремонти.  

След обявяването на старта на проекта, официалните гости се срещнаха със студенти от Технически университет - София, Филиал Пловдив. Представителите на властта се ангажираха да продължат да оказват подкрепа на висшето училище за подобряване на материално-техническата база, както и за изграждане на връзки с бизнеса за по-добра реализация на завършващите студенти.  

 

 gerb-1  

 gerb2  

 gerb-3  

 

Календар